jobb jobb jobb..

..är vad som händer idag.

När jag tvingade upp ögonen i morse trodde jag att det var ett skämt. Ett elakt skämt. Efter ha ätit en rejäl frulle begav jag mig till ship, där jag sitter just nu, för möte o lite ekonomiska kalkyler. Spännande! Om en timma tar jag hojjen till en fin lokal vid sundet där det bli catering. Sedan tar jag lila hästen till bowlingen för en avslutande middagsjobb. puh. Beräknar att vara hemma i lägenheten seeenast kl 21. För då börjar hemmafruarna.. Mitt sätt att rymma vardagen är att titta på andra som har en mer spännnade vardag än en annan.

Imorgon blir det bara två pass, men det gör inget. För på torsdag ska jag till Kph för att ha kvalitetstid med St. Nice..


saker faller på plats

..helt plötsligt. bara sådär.

Har nog övertygat mig själv om att jag vill starta ett eget bolag. Tror att det skulle vara en lösning på många olika sätt för mig. Det som är lite extra intressant är när jag berättar det för människor i min närhet, och tittar på mig som att "jaha? det var väl inte så oväntat?" eh.. stammar jag till svar. Vad ska jag säga. Jag är rätt trög, men jag står för det alla fall. :)

Passade på att boka in mig på en heldag i malmö där olika organisationer informerar om vad det innebär att vara egen företagare. Det ska bli spännande! Ska även ringa syster och se om hon han delge lite erfarenheter.

Såå, det här blir fint det vänner. Man kanske ska ställa till med en liten soaré för att komma fram till ett passande namn.. Mentor-J mumlade något om att han såg en logga som var rosa, kanske även med lite röda toner framför sig. Mmm. Det visar sig..

bröllopsfest och födelsedagsskiva..

..

vilken helg! Fredagen var en riktig utmaning, kom till bowlingen och trodde att jag skulle ha en relativt soft kväll. Det skulle jag tydligen inte alls ha.

När första bokningen kom var det så lugnt så lungt, när andra bokningen kom var det lungt. När tredje sällskapet dök upp tillsammans med det fjärde, femte och sjätte sällksapet blev det high life. Maten tog tid, gästerna stimmade runt, och det var en utmaning för att hinna få ut all mat innan det var dags för bowling för de stackars gästerna. Tillslut så var kvällen över och jag somnade helt kraschad.

Lördagen var den stora festdagen. Jag hann dessutom prata med mamma och pappa, vilket var ett tag sedan. Fick mig en liten film på lill-s när han skuttar runt i en hoppgunga och illskrattar. Mycket underhållande.

jo, lördagen ja. Var ute på stan på dagen och fixade lite ärenden, blev bjuden på lunch och underhållning och gjorde mig sedan iordning för bröllopsfesten ute på Pålsjö. Så klart blir jag sen av olika anledningar och anländer festen med hjärtat i halsgropen och något varm. Det var det här med att lära sig komma i tid. Note to myself.

Festen var superfin och brudparet hade riktigt roligt. Vi på festen hade oxå riktigt kul, men när festen var slut så hojade jag vidare in till stan för att möta upp st och hennes crew. O vilken skiva vi hade! St bror och bästa vän hade tagit sig till Hbg för att hänga på och förgyllde festen i det yttersta. (kommer aldrig glömma Dirty dancing lyftet som det övades friskt på) och vi lyckades stänga Cardan även den här gången.

Gårdagen var kanske inte någon produktiv dag, men det behövde den inte vara heller, så det var fina fisken det :)

Idag däremot behöver jag vara effektiv, så nu blir det att aktivera frk Bengtsson. Attack!

vilken söndag, vilken skiva..

..vilka skratt.

Meningen var att vi skulle på födelsedagskalas på söndags eftermiddagen för att sedan göra en tidig kväll. Eh. Nja..

St och jag fick oss ett par glas vin, o det var så himmelskt gott tillsammans med en toppenmiddag i goda vänners lag. Och så nöjda vi var att vi bröt upp vid halv åtta tiden för att ta oss hem. Väl hemma hos St så bjöd hon på ett litet glas vin till. Och ett till. och sedan tio till. Halv tre i natt hojade jag hem efter en heeelt underbar kväll där vi fick prata, prata, prata och så nice det var.

Baby, vad skulle jag göra utan dig?! 



en dumstrut..

..är något jag borde skaffa mig.

När man gör bort sig, är alldeles för disträ eller inte riktigt har koll på läget, då plockar man fram den för att på något sätt påminna sig själv om att vara lite mer med på noterna.

Idag förtjänade jag den när jag efter en halvtimma på jobb kom på att jag var där en timma för tidigt. Så jag fick helt enkelt stämpla ut och gå en promenad.
Igår förtjänade jag den när jag skulle äta frukost och inser att jag kvällen innan ställt in glasspaketet i kylen ist för frysen. Osv, det här är en källa som aldrig blir tömd i mitt hushåll.

Dagens miss ledde till en obehaglig upplevelse.
Jag klev in på en bensinmack här i stan för att köpa en tidning, så jag kunde fördriva tiden lite, hittar en jag vill ha och stegar fram till disken för att betala den.

Då ser jag den. Hans egna lilla paket. Tydligen är golvet på säljarens sida lite upphöjt. För där står han. Och vilar den lite. Kom igen! Nog för att man kan stå o luta sig lite, men lägg den för fasen inte där jag kanske lägger min påse bilar jag ska betala eller annat scenario; där han langar fram en varmkorv jag precis beställt. Lite ordning på torpet får det ju vara.

O jag som just insinuerade en vän att vara tant för att hon gillar "här är ditt liv", right back at me!

Något roligt som hänt idag är att en gammal goding till mig skaffat Fejjan och att vi nu kan höras mkt oftare. Det gillar jag starkt! Välkommen fru Magnusson/Lundgren.


jag älskar..

..att sommaren häger sig kvar. Idag breddes det smörgåsar, kokades kaffe och tinades bullar och hojades sedan ner till hamnen. För att göra dagen ännu bättre sken solen så pass mycket så jackan behöves inte, och vi fick gratis underhållning i form av en gymnastgrupp som övande trampett för att sedan landa i vattnet. Hur nice som helst. Vad är bättre än att se någon få ett hiskeligt magplask till frukost? :D

Solen skiner fortfarande, och jag sitter inne och häckar. Har lite dåligt samvete för det, men ska snart hoja till jobbet för att få lite bowlingkänsla. Gjorde en fin serie häromdagen, det glädjer mig att jag gör lite framsteg alla fall.

Har börjat spåna och tänka lite nytt ang jobb. Får se vad det tar vägen. Har ävän en liten idé för hur jag skulle vilja fira nyår. Ska bara se om några fler är på.


ship o'hoj..

..idag var det dags för lite hederligt jobb igen.

Jag vet dock inte riktigt i vilken hög jag ska börja. Det finns några högar att välja på.
*hänt i veckan (mycket har hänt kan jag säga)
*lite löpande bokföring
*avstämningar
*kolla över betalningsflöden
*och klassikern; maila.

Jag får helt enkelt köra lite hänt i veckan innan lunch eftersom jag glömde bankdosan hemma.

Till kvällen får jag fixa lite med ett par vinprovningar som jag ska hålla i. En som är i ren privat regi eftersom jag förlorade bowling-helvetet. Och den andra som är ett litet företagsevent. Båda känns roliga att göra, fast jag skulle aldrig erkänna det för D, det skulle vara som att säga "tack för att jag fick förlora i bowling mot dig. det var underbart." O så roligt ska vi inte ha.

Nu blir det jöbb.

O A i Skottlandet; dax att börja sving-öva! ;)

det ordnade sig..

..idag med.

Efter en promenad och ett långt samtal med S så kunde jag gå hem i ro, ta långdusch, städa, diska och söka några jobb. Som belöning blev det tända ljus, glas vitt och nya favoritprogrammet superstars. Jag som inte är sportnörd direkt, men jag har fallit pladask.

Fick ett sms från min kille idag. Han meddelade att han saknade mig.. o som jag saknar honom!



tom-tom-tom-tam..

..pamp-pam-pam.

Hör ni? Hösten är bara runt husknuten och är snart här och bestämmer.

Jag gillar hösten. Eller jag brukar gilla hösten. Jag har inte bestämt mig riktigt i år. Båda idag och igår bedrev jag utomhusfikor och det gör mig glad att sitta ute i den friska luften. Hemma i lägenheten känns det lite instängt, ensamt och tradigt. Min analys är att jag helt enkelt bedriver för mycket hemma-tid. När jag sitter här hemma får jag liksom ingenting gjort. Tiden bara går, jag surfar, äter, surfar, kollar tv, sover middag, surfar, lagar middag, kollar tv och nannar kudden full. Eh. Behöver jag säga mer.

Doktorns ordination bler helt enkelt att vara ute mer, bedriva mer effektiv jobbtid och inte löka så mycket. Och viktigast av allt; sök jobb människa! För snart är du inte bara uttråkad utan även spritt språngande av all den energi du lagrar. Vore jag inte förskyld skulle jag gå till gymmet. Så nu proppar jag med c-vitamin, antioxidanter och grejs. O en och annan sockerchock.

Hade en märklig natt i natt. Någon som vet om det var fullmåne? Jag kunde inte sova, 1000 tankar snurrade om allt möjligt och jag lyckades ändå vara pigg när klockan var arla morgonstund. När jag sedan begav mig för att möta Y för frukost fick jag mig en utom-kroppslig syn av mig själv där jag står på innergården och låser upp min cykel, tar mig ut på gatan och cyklar iväg. Skakar på huvudet och är tillbaka och står med cykellåset i handen. Jag tar det som att en förändring inte är långt bort och att jag är på väg någonstans. Jag undrar vart?



Hittade den här, är inte allt för förtjust i att du åker snart, men desto fortare är du tillbaka :)


helgen går så fort..

..och det är redan måndag.

Har förmiddagen ledig till att fixa med jobbsökeri, a-kassa (som jag tydligen inte verkar behöva), och förhoppningsvis kunna styra av mitt jobb på onsdag. För då kan jag åka hem till lill-S och familjen. Insåg att jag inte varit hemma sedan i påskas. Helt sjukt! Iofs har jag ju träffat de flesta där hemma på olika sätt, men jag har ju inte varit hemma i bogat. Behöver lite hemmafeeling tror jag bestämt.

Igår hade jag en väldigt produktiv dag, tvätt, städa, laga mat, plockat undan, gymat, skrivit jobbansökan och för att sedan bli bjuden på fisksoppa med aioli. Yummy! Vid 21 tiden slog vi på tv:n. Och klarade 10 minuter av det hemska mimandet.

Jag kan inte beskriva det bättre själv, så jag lämnar över till A.S. Hemskt var det.


gymmad..

..

Äntligen är jag igång igen. Hösten är tydligen här för i veckan kom gym-inspirationen tillbaka. Jag är hopplös på att träna på sommaren. Med lite tur tar jag en löparrunda, men det är inget att räkna med. Så nu är det dags att hissa upp rumpan där den ska sitta i trimma armarna.

Jag började idag med att springa 6 km på löpbandet. Det var jobbigt. Men skoj! Sista kilometern så passade jag på att göra ett mantra för att vinna den viktiga bowlingmatchen som går av stapeln ikväll. Jag måste vinna! Måste! priset som ligger i potten är finfint, där jag ska få en personlig guidning i Malmö och en uppvisning i alla de pärlor som kan finnas där. Förlorar jag så ska jag fixa ihop en vinprovning. Inte så svårt. Men. Jag. Måste.Vinna.

Saknar tjejorna från arbogat. Förra veckan så här dags var vi på väg hem på tåget. Lagom runda under fötterna efter 2 timmar av happy hour på Hard Rock i Kph. Och peppade inför den stundande helgen.

Glömde ju att visa något fab kort på F. Så det kommer nu hjärtat så du inte känner dig utanför ;)



sa jag att du är skitsnygg?

det är ni båda två! puss


en helg utan dess like..

..gick av stapeln i helgen. Mina bästa tjejer från Arbogat var här och huserade. Vi hann med Köpenhamn, happy hour, vin, middagar, shopping, brunch, frukost och middagslurar. Och allt dokumenterades med ca 300 bildbevis.

Min L är kvar i några ytterligare timmar, men snart ska hon oxå släppas iväg. Fast jag funderar på att gömma större delen av hennes bagage så att hon blir kvar nån dag till. Hm...

Här kommer några fina bilder :)

  

 

Vi skrattade mycket. Och vi bar mustach halva tiden. Resten av tiden gjorde vi allt annat än att plocka undan efter oss. ;)

Jag säger bara en sak. Det här måste göras snart igen.

ibland undrar jag..

..hur jag kan vara så vansinnigt otålig. Vem har jag ärvt det av?

Pappa har tålamod som ingen annan. Jag kan aldrig minnas att jag sett honom riktigt arg. Mina systrar har något minne av det, men vem hade inte fått bryt på två småungar som retat gallfeber på varandra och en själv under en middag? Och det som hände då var tydligen att han blev mest röd i ansiktet och jagade dem upp på sina rum.

Han kan sitta i timmar och skruva muttrar, bygga modellflygplan eller snickra. Hur går det här till undrar jag? Jag får kli i kroppen när saker tar  för lång tid, inte är effektiva eller då jag inte ser resultat hyfsat snabbt.

Mamma likaså. Hon kan sy de där små stygnen riktigt noga och låta det ta den tid det kräver. När jag syr är det lite snett, vint men tidseffektivt. Och inte speciellt stiligt.

Mamma älskar att odla och fixa i trädgården.Hon kan glädjas åt att så och sedan se vad som kommer upp. Något jag verkligen hoppas att jag oxå kommer att göra den dagen jag står med en egen trädgård. Men jag får nog se till att öva lite på det här med att vänta i så fall.

En fundering som dök upp var om det är så att jag har mycket omkring mig, uppskattar jag då mer de stilla aktiviteterna eller vill jag att allting ska gå ännu fortare? Jag ska verkligen försöka att undersöka det här, men då krävs det att jag får mycket att göra. Och som jag längtar. Ge mig!

RSS 2.0