min chef och jag

har ett intressant sätt att fördela uppgifter som är lite tråkiga.
När vi ska utföra en uppgift så försöker vi hela tiden skjuta över lite extra på den andra. Vi kan hålla på en bra stund för att på något sätt få den andra att göra lite mer än en själv. Idag behövde vi ringa ett samtal för att få reda på lite uppgifter till ett dokument vi ska fylla i. Varken han eller jag vill göra det. Men det måste göras. Den här gången "vann" jag dock eftersom jag inte har befogenhet att få reda på infon. Det måste firmatecknaren göra.
1-0 till mig.

ett "nytt" köksbord

inhandlades igår..
Ser ut som en riktig tattar-bild från blocket..
Men är väldigt nöjd. Efter lite spackel, färg och matchning kommer det bli fint hemma i lyan. I början på nästa vecka får jag även nya golvet på plats. Grejt!
I kväll väntas besök av Olja och min lilla nya skatt. Ska nämligen var hundvakt till imorgon kväll. Ska bli mysigt!

Det gick vägen!!

är nu helt matt, glad och.. och mätt.
Det känns precis som att jag har ätit en fantastisk middag. 5-rätter, med perfekt vinmatchning till. Som avslutning blev det kaffe och avec och en liten chokladbit.
Egentligen har jag suttit på ett kontor och svettats, rannsakat min affärsidé och haft ett givande samtal med min handläggare. Han tyckte att "det inte fanns några påtagliga hinder för det här" och kommer att bevilja mig starta-eget bidrag. Egentligen har jag väl inte tvekat på min idé, men samtidigt så ville jag inte ta ut något i förskott.
Var hiskeligt nervös när jag satt i väntrummet, men fick peppning och lyckosparkar så det stillades lite. Men antar att man ska vara nervös. Hur ska man annars känna att man gör något på riktigt? Att det är något stort som händer i ens liv?
Puh. Det enda som stämde överrens med min fantasi om middagen var en kopp kaffe. Men ack så fin den var!

appropå förkylningar

så har jag den bästa jobb-muggen.
"ett äpple om dagen håller doktorn borta!"
Kaffe är bra för att stilla nerverna har jag hört..

ni håller väl tummarna för mig idag..

.. efter lunch bär det av till nyföretagarcentrum för att presentera min affärsidé.
Är lite nervös, men det är ett bra pirr i magen. Inte som för några dagar sedan när jag fick ont i magen snarare.
Dagen är fullspäckad med assistentjobb, SHIP, kundmöten och allt det andra som ska klaras av på en dag. Så det är bäst jag sätter igång här!
later!

olika sätt att stödja insamlingen till Haiti

Tidigare i veckan sms-skänkte jag ett bidrag till Läkare utan gränsers insamling till arbetet i Haiti. Idag har tv4 och många andra gått ihop för att göra en gemensam sak av insamlingen. Däribland Erikshjälpen som finns här i Helsingborg, som idag skänkte hela sin dagskassa helt oavkortat. Vid ett besök märkte jag att många av kunderna började använda sig av att "runda upp", fint tyckte jag!
Sofie och jag fyndade lite och mitt bidrag till Haiti gick genom denna;
Skynda att fynda fick helt plötsligt en annan innebörd.

klockan är förmiddag

jag har väldigt svårt att varva ner vissa dagar. Då känns det som att jag skulle kunna göra så mycket på så lite tid. Men om jag inte sätter igång på en gång så  kommer inget bli gjort. Eh.. logiskt? Vore synd att säga.
Idag är en sådan dag.
Men jag försöker chilla lite. Med lite tur kan jag få tag på dagens shopping i stan och slipper åka ut till Väla. Lite sprayfärg till hatthyllan ska införskaffas samt lite inspiration till hemmet.
Pluggade in kameran och lite bilder som dök upp var dessa;
Nyårshummer.
Nyårsglada
Annas o min snax-orgie förra lördagen..
Har även en hel hop med hallbilder, men eftersom den bara är halvfärdig än så länge så får det bli ett eget, med före och efter-bilder inlägg.
Jaha, eftersom min butler inte har dykt upp idag så får jag ta disken då. Var tog arbetsmoralen vägen??

idag får jag en ny hall.

har haft några dialoger med min fastighetsskötare om min hall.
Väggen som någon klåpare först valde att sätta upp en strukturtapet på. Sen flyttade nästa klåpare in och valde att måla ovanpå tapetskrället. Sen valde tapeten att kasta in handduken och börja lossna i klistret. Tjusigt.
Golvet som ser ut som gammal köttfärs med rutmönster på. Aptitligt.
Men idag blir det ändring. Väggen ska bli slät och fin, och stockholmsvit. Och golvet ska bli laminat i ekstruktur.
Härligt!

många bra saker med den här dagen

och ändå lyckas jag med att känna mig lite ledsen och liten.
Varför?
Försöker bota det med film och soffhäng med olja ikväll. Hon stannar en dag till, det känns mycket fint det.

pussel

Olja kom på besök igår. Vi hade en vansinnigt trevligt kväll. Så trevlig så att en el-sockel blev pulveriserad.
Min fastighetsskötare fick plötsligt mer att göra än vad det var tänkt.
Bild0135.jpg

måste slå ett slag för den här begåvande mannen;

Kärlek.

det här med kontorshotell

gör att arbetsplatsen blir väldigt dynamisk.
Indierna har jag ju redan berättat om. Vet i och för sig inte mycket om just deras arbete, förutom vilket företag de jobbar för och i korta drag vad företaget sysslar med. Andra som finns på kontoret är en journalist, en företagsjurist, en redovisningsbyrå, fyra konsulter inom IT, en arkitektbyrå och många fler. Men det som var dagens nyhet är att det är en tjej som jobbar mot förlossningsavdelningar som konsult. Idag tittar hon på olika videos. Barnskrik blev plötsligt ett ljud att räkna med i korridoren. Jag är dock sjukt nyfiken på vad hon gör. Så här på avstånd från avdelningen. Jag måste nog forska i det här.. Men hon ser väldigt upptagen ut, så jag vet inte om jag vågar. Hon har "jag-vill-inte-bli-störd-fejset" på sig idag. Kanske imorgon.

den här..

skulle oxå platsa i mitt "nya" hem.
Lite oregelbunden o speciell. Det gillar vi.

Jaaaaaaa!!!!!!!!!!

Kom precis hem och scannade av posten.
Där var den, inbjudan till möte på företagarcentrum om 1½ vecka. Med den handläggaren som jag dessutom tror jag kommer komma bäst överens med.
Som St skulle ha sagt. Kofis (FN-Kofi) ande lyser över dig.
Det blir en extra vacker AfterWork idag.

storasyster påpekar;

Köp även:
till sofföverdraget..

gör om gör rätt.

har under en tid varit helt ointresserad av mitt hem och att "utveckla" det. Tänkte att jag skulle satsa på att söka ny lägenhet istället. Men som kom det annat ivägen och lägenhetsletandet har varit sporadiskt. Så nu har jag bestämt mig för att göra  om lite hemma istället.
Det jag söker är förvaring, ljus och accentfärger. Jag tror att jag kommer börja med att göra möblerna vita. Har spanat in köksbord och stolar hemma hos mor och far. Möblerna behöver sig en upppiffning efter många år som trotjänare hos familjen B. Då kommer jag även behöva byta ut mitt soffbord, för att det inte ska bli för trångt. Soffan behöver ett nytt överdrag och ja. Jag har bestämt mig för ett vitt. (Nu kommer äldsta syster att skicka ett mail till mig inom 4 minuter om att vitt är vansinnigt opraktiskt. Jag vet. Men vet inte vad jag skulle ta för färg annars.) Så så blir det. Accentfärger får bli lila och rött tror jag. (för annars måste jag klä om farmors antika stolar oxå)
Lite idéer;
Bild från Bemz.com
Bilder från hm.com
BLOMSTER Ljusstake set om 3RÖNÅS Ljusstake
IKEA STOCKHOLM BLAD MetervaraBRARUP Matta, kort lugg
Bilder från ikea.com
ååå vad jag vill hem o fixa! Nu!

uppmuntran

sitter på jobb och funderar på om jag ligger i startgroparna för en förkylning. Så passar på att muntra upp mig själv och er med dagens bild. Den får mig att tänka varma, fina tankar och väcker fina minnen från sommaren till liv. Längtar till sommaren 2010 som förhoppningsvis blir ännu bättre än 2009s!

mina enter är fortfarande försvunna

har försökt att radera kodmallar, gissa mig fram till vilken mall som är vad.
men nu är jag helt lost. vem ska jag fråga?? någon som kan och vet hur man gör där ute??

testing testing

ändrade lite på designen, hur upplevs den? lättare/svårare att läsa? plottrig? hittade inte den ultimata, men var lite trött på designen som jag hade.
återstår att se imorgon om jag fortfarande trivs med den, då får den bli en keeper.

tålamod, tålamod min vän.

En egenskap jag önskar att jag hade är ett tålamod av guld. Jag har märkt att jag sätter på mig "otålighets-fejset". Det vill säga; sniper ihop munnen, stenansikte och stirrande med med en flackande blick. Inom mig kryper det. Myror i brallan, huvudet, och nacken. Och det kliar överallt. Charmigt? Inte särskilt.
Jag hoppas att det är något som kommer med tiden. En kund till mig förklarade att hon avskytt trädgårdsarbete när hon var ung, men att hon idag verkligen uppskattar att det tar tid, och att hon orkar vänta på att tulpanlökarna ska slå ut. Jag har goda förhoppningar över att jag oxå en dag kommer kunna plantera och orka vänta på att det ska börja växa.
Anledningen till att jag tar upp detta ämne är för att jag lämnade in affärsplanen igår och att jag inte har hört något från dem än. Vilket inte alls är konstigt eftersom nyföretagarcentrum har aviserat att de har en handläggningstid på 4-7 veckor. Inte 12-24 timmar.
För att få tiden att gå övar jag svenska med indierna på kontoret. idag har vi lärt oss att sverige har 9 miljoner invånare och att 10% av dem är födda utomlands. Imorgon ska jag försöka göra en mening som innefattar; svenska fiser inte offentligt på kontoret.

idag lämnas den in...

Nervöst!

vad har hänt med inställningarna?

ååå vad irriterad jag blir när inte tekniska saker funkar som de ska!
att använda enter är inte ens värt eftersom när jag ändå publicerar inlägget så trycks all text ihop. Jag behöver en programmerare. Nu!
Nog om det.
I fredags var det biodags. Avatar. i 3D. cooolt. Vill se mer i 3D och skulle även kunna tänka mig att testa på att vara en avatar för en dag.
Svängde förbi D och hans föräldrar, de visade sig vara mycket trevliga :) och med hem följde mormors köksassistent. Den kommer att få arbeta redan i början på veckan. Längtar!
Nu ska jag skutta hem från jobb till en hel färsk kyckling som ligger i kylen och väntar på att bli en god söndagmiddag. mums hoppas jag på.
Imorgon är det vardag på riktigt och jag är förhoppningsvis en dag närmare till att få mig en firma. Jaaaa!

fick lite uppmuntran

av storasyster min att hon saknade lite inlägg här.
Jag försår vad hon menar. Sakta men säkert börjar jag bli en arbetande människa igen, och med det förhoppningsvis en mer bloggande människa.
Började jobba i måndags efter många dagars ledigt vilket verkligen kändes när det var dags att kliva upp på morgonen. Hade på något sätt förträngt att det är så mörk! Jag längtar innerligt till ljuset är tillbaka!
Nyår spenderades tillsammans med D. Vi inhandlade hummer, gottit kööödd, och gjorde oss en härlig supé. Till det införskaffades bubbel och viner. Hittade mig ett nytt favoritbubbel som även föll D i smaken. Så fort det här med finansiering har löst sig så får jag handla dyrare viner. För tillfället blir det bubbelvatten blandat med koncentrerad äppeljuice när det ska firas.
Bilder på hummern och nyårs-stassen dyker upp asap.
Efter kontorshänget idag hoppar jag över till BH för att fira att hon fyllde år igår. Så jag har förberett med muffins o chokladbröd. Lämnar större delen av kakorna där för att inte svulla i mig alla själv. Det vill säga att jag inte har varken lust eller råd att köpa nya, större, byxor för tillfället.
När jag bakade kakorna igår ville jag testa min nya kak-press jag fått i julklapp. Jag tänkte liiite galet och tryckte in kakdegen. Och när jag sedan skulle portionera ut kakorna genom spritsen i fina former blev det tajkon. Ut kom långa spagetti-strängar av kakdeg. Vilket resulterade i att, vad jag trodde skulle bli fina kakor, blev en bajshög. Att degen oxå var brun gjorde inte det hela snyggare. Så gårdagens lärdom är att kakpress gör sig bäst med fluffiga smeter. Inte degar.
På tal om bakning så verkar jag ha en köksassistent som väntar på att få flytta in! D undrade om jag ville ha hans mormors gamla. OM JAG VILL! Garantin gick tydligen ut 1962 (tror jag) så jag hoppas på att den håller 40 år till ;)
Så där systeryster, nu ska jag jobba lite till innan det är kakfest :)

RSS 2.0