dagens indier..

..som förövrigt var gårdagens oxå.
Innan jag gick hem igår fick jag lära honom hur kaffebryggaren funkade. Han mumlade något om att han var lite ovan att göra sådant och att hans fru oftast skötte kaffekokningen hemma. Jag log ett pepsodentleende till svar.
Idag är han underbar på sitt sätt och sitter och lyssnar på en konferens med massor av andra indier via länk. På högtalare. En av deltagarna avslutar varje mening med Okej? Okej?
Hoppas på att mötet är slut snart.

man vet att det snart är jul när..

..indierna på kontoret har kopplat på julsignalen. What tha f*ck säger jag bara.

en skönhet har flyttat in

efter jobbet gick jag över till Åhléns o spanade in den här vackra saken som nu är en inventarie här hemma.



Det var den sista i butiken (kan detta bero på att den var med i senaste numret av Elle kanske?) och jag fick en superbra service av tjejen i kassan. Jag kan inte tacka dig tillräcklig säger jag bara!

Pratade sedan när jag kom hem med både mamma o pappa som meddelade att de läser min blogg. Det gör mig väldigt glad! Roligt att ni har hittat hit!

Lill-S fick sig oxå lite julgåvor. Hoppas han gillar dem :)


en bättre dag idag

kan det bero på att jag sovit ordentligt? Inte gjort för många knop och spenderat 3 timmar hos frisören?
Har fått en rejäl dos av skvaller och kändisbilder. Så det räcker och blir över till nästa gång jag ska klippa mig.
Tillbaka på jobbet så har jag fixat undan lite papper, gjort några beställningar och försökt strukturera upp kommande vecka. Den blir rolig med mycket jobb och avslutas med en resa till bror med familj i Norge.
Längtar efter er!
Helgen bjuder på fest, fika med emma (evigheter sedan, ser fram emot att se hennes glada fejs!) avslappning och kanske lite majs. O lite jobb ska jag hinna med oxå.
Ska städa undan här nu så jag kan gå hem o ta lite helg.. fint det!

ensam i staden

eller. Jag är ju inte ensam. Men mitt i allt det roliga kom en sån där ensam o lite tråkig känsla.

Jag tror den stavas tvivel. Vad håller jag på med? Går det inte lite fort? Är jag så lugn som jag vill framställa mig som? Klarar jag verkligen det här? Det är ju bara jag. Jag är stor i orden, men liten på jorden. Jag har ingen som jag kan bolla med som förstår preciis vad jag menar. Utan då måste jag förklara varje del av min plan/tanke eller problem. Ibland önskar jag att jag bara kunde ta bladet från munnen och säga exakt vad jag tänker istället för att dra den snabba versionen. Men jag är bäst på snabba versioner. Blir galen när jag hamnar på detaljnivå. Men kanske är det något jag skulle må bra av om det är på en lagom nivå?

Jag vet i och för sig var skon klämmer och vilka skavsår jag har, men vissa av dem kan jag inte lösa och plåstra om innan jag har formella beslut. Andra skulle jag kunna ta tag i direkt för att kunna få ordning på. Men eftersom jag tror att jag har hela livet på mig så gör jag inget åt dem. Jobba med dead lines är min grej. Allt går inte att lösa med dead lines vill jag lova. Å det mina vänner, det suger.

stavfelsnisse

var framme i förra inlägget där det både snubblades på tangenterna och där det var svårt med tempusböjningar. Ber om ursäkt för detta. Skyller på att det var mycket i huvudet plus att min chef pratade med mig samtidigt som jag skulle skriva de sista orden. Solly.

I morse var jag uppe med tuppen och tog tåget vid 07-rycket för en frukost med halva Goodiebag i Halmstad. Som vanligt när jag ska med ett tåg borde jag ha tagit på mig löputstyrseln eftersom jag fick springa halva vägen. Så jag behövde inte oroa mig för att frysa på tåget alla fall.

Mötet gick toppen och jag ser fram emot vårat sammarbete, vilket jag fick reda på var ömsesidigt. Så det känns helt underbart!! Så häftigt att vara med på en sån här resa. Älskar uppstarts-fasen. Så mycket förväntningar, så mycket att göra, så många dead lines och så många panikkänslor på en och samma gång. Adrenalin i sitt yttersta.

För tillfället avsaknar jag dock adrenalinet. Har legat i sängen o försökt vila hela eftermiddagen. Det har gått sådär. Ska iväg nu och hade hoppats på lite mer go!. Jag laddar med en ipren och lite nässpray så ska det gå så bra så.


onsdags-seg

har nog fått mig en riktig släng av förkylning-höst-mörker-tröttheten.
Ögonen vill liksom inte riktigt öppna sig ordentligt idag. Jag snoozade ordentligt i morse, tog mig en skön promnix och passade på att handla frukt och blommor på torget på vägen tillbaka.
Har en riktigt lång dag framför mig, men som sagt, jag funkar bättre till em och kväll än vad jag gör på mornarna. Dessutom har jag chans att kunna sitta i lugn och ro vid datorn på SHIP efter stängning. Så dagens prioritering känns helt rätt.
Imorgon blir det däremot uppstigning i arla moronstund för fruktostmöte i Halmstad. Ser fram emot ett spännande möte där jag kommer få reda på mer om Goodiebag och allt vad vi står inför där.
Nu ska jag ta tag i dagens göromål. Dvs löneutbetalningar, prelskatt, moms, arbetsgivar avgifter mm. O jag älskar det!
Dagens glädjeämne, rosa fina rosor i mina vipp-muggar som jag aldrig användning. Dubbelglädje! Och tantvarning.

tv-fri..

..är något jag försöker bli. Det har gått hyffsat bra måste jag säga. Vansinnigt produktiv blir jag av att stänga av burken. Jag har ikväll hunnit äta tidig middag, göra min affärsplan, skissa på lite lösningar till firman, bokat klipptid, mailat och nu bloggat. Och dessutom har jag hunnit klämma in lite slösurfande. Något jag uppskattar mer än att slötitta på tv. Åtminstonde ensam. Är man två så är det mycket roligare, eftersom man då har någon att kommentera det som passerar. Att sitta hemma själv och leka ekwall är väl inte helt festligt.

Kollade in Ls blogg och hon har snö så det räcker och blir över. Är lite avis, men hoppas på att hon njuter och gör snöänglar för mig oxå.


immun?

nu återstår frågan om man är immun eller inte. Vaccinet är taget och stämningen i hamnen var lugn och läkaren som utförde den festlig.
så dagens vaccinbetyg blir 5 sprutor av 5 möjliga. Vi passade dessutom på att göra det till ett litet företagsevent. Synd bara att chefen glömde sitt leg så att han fick vända i dörren och gå tillbaka till jobbet. R och jag inväntar nu våra biverkningar så vi legitimt kan få gå hem från jobbet och dra hem till respektive soffa för en middagslur.

vaccin..

att ta eller inte ta. Jag har bestämt mig för att ta. För att:
1. vänner och bror med småbarn. Småbarn gör sig inte tillsammans med swineflue.
2. klassikern: har inte tid att vara sjuk just nu. Läs; har man någonsin tid att vara sjuk?
3. att jag skulle bli riktigt sjuk av den skrämmer sk*ten ur mig.
Så eftermiddagen ska spenderas tillsammans med en klasskompis nere i en hamnkasern där vaccinflocken samlas. Undrar hur länge vi behöver vänta?
(svårt o sälja med det trynet..)

som blixten..

..på många plan. Men inte med det här o blogga.

Veckan som gått har varit fylld med roliga projekt som ska sättas igång inom kort, jobb, planering o massa mys.

Veckan har även varit fylld med nyheter av alla dess slag, och till stor del är det helt  fantastiska nyheter. Kan inte annat än att bara le när jag kommer på vad det faktiskt är som sker.

Är även så glad över att jag hann hem för att träffa familjen o F en snabbis. De gör att jag kommer ihåg och kommer på varför jag har all anledning till att må bra. De är de bästa!

Helgen var riktigt nice, uppvilad och redo för en ny vecka. Men kultur, god mat o vin, mys och sol så är energidepåerna fyllda igen.


semester och massa sköj

..vet inte i vilken ände jag ska börja, så jag hoppar lite.

Sedan senast har jag hunnit vara i Edinburgh bland annat. P-A mötte mig på flygplatsen och guidade mig in och genom staden när vi åkte flygbussen in till stan. Kaffesugna som vi var tog vi en köpp på det mysigaste starbucks som fanns i stan.



Därefter gick vi hem till lägenheten där de andra tjejerna mötte oss i bästa plugg-mood.. typ. Fredagen spenderades sedan med ytterligare lite sight-seeing, för att sedan ta bussen till west end för lite mat o öl på hectors. Vi fick oss även en visning av en lägenhet som några vänner till A o S bor i. Vilken var heeelt galet stor. Och fin! Efter middagen styrde vi kosan mot arenan och kvällens match i rugby.

 
Så här såg det ut mest hela tiden. Som mest såg vi tre aktiva högar samtidigt. Festlig sport det där.
Efter rugbyn tog vi oss ett par pint, men innan klockan var ett var vi helt slut och fick bege oss hem till bingen. Något jag var mycket glad över var min väl tilltagna pyjamaspackning. Eh, strumpor, långbyxor, linne, tröja och två stora fleecefiltar var jag beredd att möta den skotska inomhustemperaturen.

På morgonen bjussade A på frulle och jag fick välja min alldeles egna frukostkopp. Föga förvånade över valet va?


Lördagen spenderades på stan där S, A och jag inte stressade utan passade på att äta långlunch på Hard Rock, shoppa fina saker och presenter och därefter handla den omtalade skotska tortellinin från salesbury (?). Vi hann även kolla in juldekorationerna som vissa butiker redan hunnit få fram. Erkänner att det började rycka i min jultarm. Tjejerna såg rätt nöjda ut oxå



På kvällen blev det mat, vin och Kick introducerade en för mig okänd kort-lek. Jag var inte helt med på noterna, men de fanns fler som inte heller var det... hehe

 

Efter lekarna tog vi taxi (fick äntligen ta mig en tur i den festliga bilen) till klubben Berlin där vi dansade gärnet hela halva natta. Efter danspasset behövde vi lite mat och tog oss till Mc D. Där man kunde få allt utom; cheeseburgare, paj, milkshake, glass eller något annat som inte finns med Big Mac & Co. Sedan fick vi oss en skön promenad hem i regnet med heelsen. Skönt att få komma ut lite. Hehe, men maten smakade mumma där hemma.

Söndagmorgonen var lugn och den planerade turen kring slottet och nationalmuseumet blev förskjuten till eftermiddagen då det regnade gaaanska mycket. A och jag bäddade ner oss o tittade på vampyr (!) filmen Twilight. Jag är såld! Kärleksfilm, vampyrer o drama. Trodde inte att jag skulle gilla den så mycket som jag faktiskt gjorde.
Efter filmen tog vi oss ut i regnet och promenerade runt lite, gjorde lite fynd till familjen och tog oss till city för lite middag. Promenaden till city var magisk och fantastisk vacker. Staden kan vid första anblicken vara grå och tråkigt men visade sig vara fab. Byggnaderna är magnifika och stoora, staden är välplanerad, parker varvas med monument och bebyggelse och i mitten tronar det stora slottet.



Till kvällen hade biljetter till Bounce bokats och vi fick se "gökboet" på en stor teater i Edinburgh. Riktigt coolt! Halva ordinare ensemblen var med, men några duktiga ersättare hade de hittat. De levde kanske inte helt upp till vad de andra kan prestera, men helt klart godkänt!! För att smälta alla dansintryck tog vi oss en pint på ett utav tjejernas favoritpubar vilken hade liveband kvällen till ära och C blev allt lite kär i sångaren.. :)

På måndagen var det dags för hemfärd, men Sof hängde med ut på lite kompletterande shopping och det gick bra för oss båda. Något som är nice är att jag införskaffat hälften av alla julklappar! Sweeet!

Tack tjejor för en fiiiin helg, längtar till ni är tillbaka i stan igen.


RSS 2.0