romantiserar..

..kring veckan som varit. Har haft en sån fin vecka med syster, picnic på klippor, lshopping, utställning på liljevalchs, after workat (after semester?), jogg runt kungsholmen i kvällssolen, thaimat, doft av tunnelbana och en frihet som jag inte upplevt på länge.

Idag var det dags att ta sig hem till Helsingborg. Och jag vill bara bort. Tillbaka. Någon annanstans. Stod i Hässleholm och väntade på anslutande tåg och funderade på vad 17 jag gör här nere. Fast egentligen så vet jag det mycket väl. Jag gillar ju skåne, havet, vännerna och det som ger mig glädje här. Fast för stunden ser jag inget av det tillräckligt klart för att vara övertygad om att jag kommer trivas här i höst.

Mycket beror nog på att allt är så skakigt för tillfället. Jobb har jag, men vem vet egentligen hur mycket det kommer bli? Kommer jag bli ensam här när alla drar utomlands eller flyttar bortåt? Plötsligt undrar jag var mitt äventyr tog vägen? Är det meningen att jag ska sitta här o bokföra till jag stupar? Blir det inte festligare än så? Är det så att jag mest försöker övertyga mig själv när jag pratar om det? Vet inte.

Allt låter så dramatiskt när det hamnar på pränt, men det är j*ligt rörigt just nu, idag. Kanske imorgon oxå, men det här är inte jag, så därför behöver jag komma på en lösning eller en tamp att dra i så jag kan komma förbi det här cementblocket som står i vägen för mig. Ska sätta mig och fundera på det.

 



en dag i stan...

..med familjen. Föräldrarna ringde och överraskade med att de skulle komma till huvudstaden idag. ÅÅ så glad jag blev! Hann dessutom med en liten fika med TOK-G vilket var lika festligt som vanligt. När vi dessutom började spinna idéer kom vi fram till att vi är inne på lite samma spår för framtiden. Men det är ett litet tag kvar innan vi kan börja göra verklighet av det. Typ tills han är klar med sin utbildning, hunnit praktisera lite nat.ek. och vi har skapat ännu fler kontakter än vad vi har nu. Där någonstans borde vi vara redo att köra. Hehe, några år bara. Sen kör vi.


Puh...

...ilskan har lagt sig. Är lite småirriterad fortfarande, men helt ok. En långpromenad med sis igår gjorde susen, och idag är det fika hos Frida och sen komma på kalasbra lösningar för syster och hennes hemmakontor.
Längar lite efter att flytta tillbaka till mitt hemma.. men som sagt, jag är inte riktigt färdig med Skåne än.

Nu ska jag sätta fart och ta mig till de gamla hemtrakterna skärmarbrink o Fridolinen.

bubblar..

..inte av lycka idag. Snarare ilska. Någon jag litat på och som jag var säker på talade sanning är inte lika okomplicerad som den utgett sig för att vara. Att jag dessutom ska spendera hela dagen på en buss gör att jag känner mig extra lurad.. Men när jag väl är framme i mitt älskade stockholm så är syster där, och oj som jag längtar efter henne!

Kroppen känns lite sådär ångestryckig. Du vet, så där så man helst bara vill sova, men sen inser man att det inte går. Löparskorna är med i packningen och jag känner på mig att de kommer att användas flitigt.

Det enda positiva med att vara arg är mina idéer har börjat utvecklas. Jag säger som kidsen... Vi har ingen looookal. Med det perfekta läget har jag den perfekta affärsidén..

flera dagar..

..har bara swoooshat iväg. Sedan sist har jag hunnit med både jobb och ytterligare utflykter. Jobbet känns superbra och jag lär mig heeela tiden nya saker. Min chef och kollega är guld värda som står ut med mina 100 nya frågor varje dag.

Efter två dagars hårt jobb ;) tog jag mig till Olja för en helg i Göteborg. Vi hängde vid havet, hann med alla uppdateringar sen sist, kolla in hennes nya lägenhet, vin på ballen, matlagning och lång förfest med hennes gode vän. Natten spenderades på lounge och var väldigt festlig. Ögonen var dock lite trötta på söndagen och vi degade rätt länge innan vi körde ut till långedrag för pizza vid havet. ÅÅÅååå någon gång måste jag ha ett hus vid havet. Det finns inget som slår det. Inget!

Nedan: Olja, den mycket, mycket!, obehagliga måsen, Olja med ditklistrat huvud & så jag, snygg1 med  sober svart klännig, snyggo2 med städrocken på, Oljas väns - med tvångstankar ang inne resp. utetofflor - favoritbok.

       

Jobbet körde igång igen idag, och det var som vanligt skoj. Gjorde mig en utflykt till höga berget för att visa D:s lägenhet för eventuella nya hyresgäster på lunchen. Något som jag djupt ångrade när det var dags att kliva utanför dörren och det HÄLLregnade. Den rann vatten mellan tårna i skorna, jeansen (eller som på dansk- cowboybyssor) kunde jag vrida ur och handväskan var som ett kaffefilter. Mmm mysigt. Visningen gick fort, snodde åt mig ett par baggy-byxor som kändes väldigt kontorsaktiga - eller inte, men nöden har ingen lag - och hojjade tillbaka till jobbet. Denna gången kom bara några droppar, så var hyffsat torr när jag var tillbaka allafall.
Hann få lite gjort och drog mig sedan hemmåt för att ta mig en springtur i regnet! Det var fina fisken och nästa gång kommer du inte undan Anna, om jag så ska släpa dig runt.

Imorgon kommer min bästa Fridolin på besök och vi ska ha några härliga skånedagar. See ya soon!

Utflykt del2

Efter söndagens härliga utflykt styrdes kosan på måndagen mot Skanör och Ljunhusen. Ojoj, säger jag bara, vilken oas i tillvaron. Dagarna 2 spenderades med att leka snickare (du läser väl pappa?) och hamra på D:s familjs badhytt. 4  meter från havskanten, med salt och vind i håret och festligt sällskap kan man inte vara annat än lycklig.

Nedan på rad; hytter i långa rader, byggare Bob och sand mellan tårna :)

   

Efter en liten drink hos D:s mormor tog vi oss mot Malmö för middag på Tempo på Möllan. Riktigt nice och fick mig en stoor portion rimmad lax med dillstuvad färskpotatis. Ännu mer lycka I will say..


Några kompisar, salt&peppar-kar, som även hade trivits i mitt kök.. Ser lite lagom hemliga ut.

Efter en dag fylld med arbete o trevligt sällskap slocknade jag som en klubbsäl och bestämde mig sedan för att ta en dag till vid havet. Och det var inte något fel på det beslutet direkt..

Mer sol och mer hav, och dagen till ära vågade vi till och med oss på att bada.  Efter mer snickrande och sågande, som efter tredje gången gillt äntligen passade där det skulle, så gav vi upp dagen och D:s mormor bjöd på en trevlig middag innan jag tog bussen/tåget hem till Helsingborg.

  

Tack D och familjen för två dagar som var otroligt avkopplande och roliga, att komma tillbaka till stan och en lägenhet a la lilla Hawaii var en riktig downer kan jag säga..

Nu följer två dagar med jobb innan det är dags för nästa utflykt till Olja i Göteborg. Som sagt, den här sommaren är svår att slå i lycka och välbefinnande från min sida. Det enda som saknas är ett besök hemma hos den egna, kära, familjen. Jag saknar er!

Utflykt del1

..i söndags begav sig stockholms-tjejerna och jag oss över sundet för en trevlig utflykt. Trevlig var bara förordet. Det var fantastiskt.

Vi började i Louisiana, Danmarks nationalmuseum, som är gigantiskt!



Efter 1½ timmas finkultur var vi sugna på att uppleva lite storstad och begav oss via Strandvejen till Köpenhamn. På vägen hann vi spana in ett och annat hus eller slott vi kunde tänka oss att bo i.

Eftersom vi hann köra lite fel i Köpenhamn så tog vi oss ett besök i Christiania dessutom. Fyra outsiders i ett hippiekollektiv. Men häftigt att ha sett det, eftersom det troligtvis bara är en tidsfråga innan området är jämnat med marken..

    

Efter en kort sejour så drog vi oss tillbaka in till city. Pizza & öl avnjöts nere vid Nyhavn och vi fick oss lite akrobatik som underhållning..



Därefter promenerade vi en kortis till Ströget och bestämde oss sen för att köra hemmåt. Dock var vi tvugna att göra ytterligare ett stop på vägen som man inte får missa när man är i krokarna..
    

Just det.. den lilla havefrun :) 

Tack för en härlig söndagsutflykt!

ny kärlek..

..var jag och hämtade idag. När jag dessutom slog upp den inser jag att den har en siffersats på sidan av det vanliga tangentbordet. Hade ingen aning men satan (rent ut sagt) vad glad jag blev. Detta gör ju att min stundande bokföring kommer att gå ännu lättare, vilket oxå var anledningen till att jag var tvungen att hitta en ny burk. Och nu är den här;

             

Killen som hjälpte mig i butiken var supertrevlig och hjälpsam, och hade dessutom svar på alla mina frågor. Av någon anledning har jag börjat (?) ställa en massa frågor när jag ska handla saker eller när jag inte hänger med riktigt. Tidigare har jag haft jättesvårt för att fråga om jag inte hängt med, utan har i min enfald trott att det då verkar som att jag inte kan eller är lite korkat rent utav. Dock undrar jag om jag var likadan när jag var liten? Vad säger ni syskonen?

 
Vaknade i arla morgonstund idag och bestämde mig för att baka lite matbröd. Köper man ny dator får man leva snålt. :D
Ebba var lite sugen på nybakat, så tänkte lämna en liten påse där innan jag drar till jobb. Är jag riktigt snäll får jag hänga med henne och hennes kompis på en liten utflykt imorgon, och utflyker är ju bland det roligaste så nu gäller det att vara snäll ;)



Bullarna är rågbröd med äpple, vetekross, mörkt lantmjöl och lite kruskakli i. Provåt en och den var goood!

Nu blir det lite jobb, och med tanke på hur mycket vi hade bokat igår på BV så kommer jag sitta i jacket ikväll. Tjihooo!

ressugen..

..satte mig och kollade resor till hösten. Skottland, London och Barcelona lockar eftersom det är en och annan som pluggar där i höst. Bokningsläget just nu var fantastiskt för hösten och en t o r biljett från Kph startade någonstans runt 850 pix. EH, BILLIGT! Räkna med mig till hösten ;)

Nu ska jag skutta ner på stan en kortis innan det blir läggdax.

Förresten, jobbet känns riktigt bra. Jag kommer lära mig galet mycket den här hösten!

Äntligen...

..har jag kommit på vad jag ska göra med mina gladskor jag köpte för 5 (!) år sen. De har stått i garderoben o lite så där sorgsamt tittat på mig.. "du älskar oss inte längre.." Det gör jag visst det, och nu ska ni få avändas på jobbet. Som inneskor. Haha, tantvarning.

  
Som små bakelser ;)

på lunchen idag sprang jag iväg och köpte ett nytt magasin (?) för att kunna utveckla och få strörre koll på bloggen. Och om jag någon gång vill utveckla den till något mer eller annat.



lite inspiration är ju aldrig fel..

Kvällen blir nog av det lugnare slaget, är sugen på att träffa vänner, men samtidigt bara gotta ner mig i soffan. Får se vilket av dem som vinner ;)

Kittad...



...till tänderna. Här ser ni mina främsta verktyg på mitt nya jobb. Det sjukaste av allt är att jag tycker det är riktigt roligt! Insnurrad i avdrag, löner och skatter så gör jag mitt bästa för att hänga med. För fort går det, och mkt finns det att göra. Fick 2 dagar till den här veckan för att lätta deras arbetsbörda lite. SKOJ!

Ikväll blir det lite stand-up på The tivoli's utescen med Ica-Ulf. A och jag ställde oss frågan vad Tilly egentligen gjorde innan han blev Ica-ulf med hela svenska folket. Jag kan säga att vi inte kom fram till något, förutom att han "var bekant sedan innan". Snillen spekulerar.

Och Lotta, man är alltid som snyggast kl 4 på morgonen. Speciellt efter man har försökt stjäla en tidning utanför MAX, och råkar bryta av nyckeln hem av bara farten...


rullar på..

..för fullt nu. Idag är jag uppe med tuppen (ja, klockan sju är ingen Karin-tid kan jag säga). Men detta för att jag börjar nya jobbet idag. Är lite pirrig, ni vet, så där som det var när man skulle börja ny skola. Man känner de flesta från förr, men inte alla. Och man vet att det är nya, svårare, uppgifter pågång.

Nu kööör vi!

Ett litet bildminne från helgen;


kom tillbaka..

..veckan som varit. Den har varit så rolig!

Sol och bad hela dagarna, grill, mat, vin och superroligt sällskap. Helgen fickdessutom en guldkant i och med att Daniel och Lotta kom till Hbg på besök.
De fick träffa mina tjejor, hänga på stranden, lite shopping och massor av mat.  Känns tomt nu när lägenheten bara rymmer mina saker och inte deras storhandling på ullared eller jumbo resväska ;)  
Temperaturen i lilla Hawaii har för övrig även gått ned. Vet dock inte om det beror på att det är mulet ute eller att det är 2 mindre personer som alstrar värme i lägenheten. 

Nu ska jag skutta iväg för film och pizza hos Bh, åååå vad jag längtar efter pizza! Det var 100 år sen. mmmmm yummy...

           

besök..



...vankas! L och pojkvännen är på väg nedåt för en Helsingborgshelg. Schemat är ganska späckat, men det ska bli så fantastiskt roligt att ha dem här. LÄNGTAR!

Veckan som varit har självklart varit lite upp och ned, men övervägande upp. Helsingborg är en fantastisk sommarstad, och alla har varit på ett oerhört bra humör och stranden har varit the place to be. Plötsligt förstår man varför boet finns här. (En novemberkväll när det har regnat oupphörligen i två veckor och det dessutom kommer underifrån känns det inte lika självklart.)

Nu ska jag sun screena lite och ta mig ner till stranden.

Höll ju på att glömma, idag kommer lila hästen. Min nya cykel-stolthet.

Jag säger Välkommen till alla mina besökare :)

RSS 2.0