frukostdejt

 är något man borde praktisera oftare.

Ylvisen och jag passade på att ses tidigt (inte för att någon av oss var på pricken i tid, men ändå) och hann avhandla lite av varje. Att dessutom  klämma en god frukostmacka säger man ju inte nej till.

Igår var jag i Malmö och lärde mig mer om moms hos skatteverket, vilket var nice. Det bästa av allt är att det inte är smockfullt med vetgiriga företagare på dessa infoträffar, vilket ger mer utrymme till att ställa frågor. Toppen, som Maria Montezami skulle ha sagt. (Ni som minns mig på Bos' redovisningsföreläsningar kan nog föreställa er hur dessa event avlöper. Och ja, jag har alltid med mig ett äpple till föreläsaren ;) )

Lyckades idag köpa mig lite mer tid till bokslutet, nu lämnar jag det på torsdag nästa vecka. Vilket passar utmärkt eftersom jag drar på semester på fredag. Yey!


fick precis den här i mailen;

någon som är sugen?

"Liten 1:a på gamla Limhamn utan dusch! Hela lägenheten har vitmålad strukturtapet och plastmatta i lönnimitation. Kokskåp med 2 plattors spishäll och kylskåp med frysfack. Duschar gör man i angränsande hus i låsbart duschutrymme."


Låter toppen tycker jag. Tur att duschutrymmet är låsbart.

det går bra nu

Hej i min lilla låda.

Jag vaknade imorse och hade en sån härlig känsla, som jag inte ägt på myyyycket länge.

Jag längtade till jag skulle få börja jobba. Jag längtade efter att testa SEB-s löneutbetalningsfunktion. Så mycket så jag riskerar att hänga upp och betala ut min egen lön först efter helgen. Trots att jag är rätt pank. Bara för att se att det funkar, och hur det funkar.

Och denna känsla trots att jag satt helt snurrig igår kväll runt niotiden på kvällen och insåg att jag (och min chef) tänkt heelt galet ang arb.avgifter och fyllt i fel formulär. Med fel siffror. Men det misstaget kommer jag inte göra igen.

I promise.

och ikväll blir det momskurs i malmö hos skatteverket. Yeah!

Och om några veckor har jag ett spännande möte i sthlm ang ett projekt. Gott snack!

inte så många inlägg..

..just nu.

Men jag har så mycket i huvudet just nu. Egentligen borde jag skriva av mig lite här för att få lite ordning på tankarna, men jag glömmer bort det på något sätt.

Veckan som gått har bestått av jobb och planering. Fick nej på jobbet som jag var på intervju för, men det gör faktiskt ingenting. Jag skulle i så fall ha pendlat till Örkelljunga och börjat där klockan (senast!) 7 på morgonen. Eh, ni som känner mig nära vet hur glad jag är i att kliva upp rikstidigt på morgonen. Och hur ofunktionell jag är.

Tänkte passa på att lista förra veckans höjdpunkter;

1. En superinspirerande och informerande ny-företagardag i Malmö som hölls i skatteverkets regi. Tillväxtverket, tullverket, arbetsförmedlingen och försäkringskassan informerade om hur det funkar att vara företagare, och var man vänder sig för att få hjälp, finansiering eller svar när man sitter på kluriga frågor.

2. St och jag har hunnit umgås mycket. Och hon har fått jobb! Grattis hun.

3. Jag gjorde en toppfrukost med blåbärsscones, cava, frukt och annat mums häromdagen, vann tillbaka min malmö-guidning och avslutade dagen med en festlig coctail-födelsedagsfest. Sällskapet hela dagen var oxå väldigt underhållande.

4. Bestämde mig för att ta en kurs i beskattningsrätt på halvfart till våren.

Nu väntar en vecka full med jobb, lämnar ifrån mig bokslutet efter helgen och håller då även i en vinprovning. Så nu gäller det att sätta fart. GO!

idag var det dags igen...

.. för ett besök på arbetsförmedlingen.

Vi var en grupp på 6 personer där jag var yngst i församlingen. Vi hade den före detta läkarsekreteraren, egenföretagaren, butiksanställde och två som inte vågade öppna munnen för att säga vad de gjort tidigare. Utan som fyllde i sin kalender, ritade blommor och tittade på klockan.

Jag erkänner, jag ritade också blommor. Men jag fick mycket information som var nyttig och som jag inte haft riktig ordning på gällande a-kassa, praktikplatser, jobbcoacher och annat smått och gott. Imorgon har jag mitt individuella samtal som ska bli spännande. Väntar ju som sagt på besked ang framtiden, men jag tänkte jag rustar mig till tänderna med att sätta en handlingsplan imorgon, starta-eget dag i malmö på torsdag och på fredag... ja, då ska jag jobba på bowlingen för att påminnas om att det är inte det jag vill göra för resten av mitt liv.

Men idag har jag en pruttdag skulle man kunna säga. Trött som en gnu, förkyld, påmind om att jag är arbetslös och stressad över att jag har massssssor att göra på mitt extrajobb. En mycket märklig ekvation att få att gå ihop. Just idag kräks jag på ord som kompetens, kunskaper, arbetslöshetsersättning, ekonomi, prognoser och projektledning. Jag vill bara stoppa upp dem någonstans där ljuset inte når för att få vara ifred. 

Skillnaden mot sommaren är att jag inte har ångest. Och det är något jag är så innerligt glad över. Egentligen är jag bara trött och förkyld. Det är inte värre än så, men ni vet de dagar när allt som sägs bara retar gallfeber på en.

NEJ JAG ÄR INTE TRÖTT vill jag bara skrika. Även fast det är precis just det jag är. SLUTA PRATA MED MIG, DU STÖÖÖR MIG. Fast det egentligen är det jag vill. Säg något roligt så jag får skratta ända från tårna. Nästan så jag ska be någon killa mig under fötterna så jag måste skratta.

Satan, har ju glömt måla tånaglarna. Nehe, då får jag helt enkelt sätta fart istället. Tjipp.

regntunga skyar..

..är bara förnamnet!

Vaknade av att regnet piskade mot fönstret och hörde att vinden gjorde sitt för att inte glömmas bort. När jag tittade ut så var en stackare ute på morgonpromenad med sin lilla voffsing. Jag kände inte ett uns av längtan efter vovve just då kan jag säga..

Har ätit långfrulle och passade på att läsa lite i min kalender om vad som hänt hittills under året. Det var rätt mycket ändå. Inga stora livsavgörande händelser, men plötsligt dök det upp en och annan känsla som passerat. Både kärlek, glädje, ilska och en och annan tår som fällts.

Dagen bjuder på jobb, först bokföring och sedan bowling.. ååå vad jag längtar till måndag. Då har jag bara ett jobb... Den dagen alla fall.

Gårdagens nerver satt där de skulle, dvs på spänn, och jag tror att jag gjorde bra ifrån mig. Men det visar sig nästa vecka...

en fin dag..

..är vad jag haft idag.

St och jag begav oss till kontinenten för rekreation och kvalitetstid. Vi har gjort precis vad vi kände för och det var inte mycket. Så kontentan av dagen i Kph var att det är jobbigt att göra just - ingenting.

Det vi klarade med bravur var att dricka kaffe och äta långlunch. Vi hittade en mysig italiensk restaurang som dessutom blev superitaliensk när vi upptäckte att halva OS i Milano-delegationen intog sin lunch där.

Jag fick en fin bild på st och halva delegationen;



De verkade lite nervösa men glada över att ha hittat ett Lilla-italien för att inta lunch. St var oxå väldigt glad över att få en dos italienare.

I shoppingväg blev det inte mycket, men det var heller inte meningen. Ett par örhängen fick följa med hem och de kommer bli tiptop till en stundande coctail-fest.

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagen då jag har något stort framför mig. Erkänner att jag är lite nervös!

RSS 2.0