regn..

..är helt ok om det bara faller lite lätt och banar väg för en solig morgondag. Nu verkar detta inte riktigt vara fallet. Men för mig är det helt ok, så länge det är fint väder till helgen. :)

Dagen spenderades på stranden, det är så fantastiskt att kunna ligga på bryggan, ha havet 5 meter bort, en trevlig strandkompis och ett hår som är saltlockigt. Som ni säkert kan gissa så var min dag sådan.
Träffade honom och det kändes helt ok. Lite konstigt eftersom det inte är som vanligt, men tror det ger sig snart. Hoppas jag. Annars blir jag knäpp. Blir nojjig av att inte veta var jag har människor, det är det enda jag kräver. Var ärlig mot mig.

Kvällen spenderades i parken med vänner som det var längesen jag såg, samt S som jag hängde med senast igår ;) Supernice med lite recap.

Har börjat utveckla några av mina idéer, men skulle behöva hjälp med att få mer info om en speciell marknadskanal som jag inte kan mycket om, men som är avgörande.. Hehe, praktiskt va. Men ska dra i lite tåtar så ska det säkert lösa sig.

Dagens visdomsord plockar jag ifrån St som fångade detta på bild när hon var i Indien. Någon som behövde leka martyr den morgonen tror jag.


Katastrof...

...bild! Här kommer den igen.


skumt..

..har det varit. Och är fortfarande till viss del. Senaste dagarna har varit skakiga men kom i söndags natt fram till ett beslut. Jag är singel igen.

Det var han som tog upp det i söndags förmiddag, och jag kände att nu faller jag. Det gick en halvtimma och vi resonerade och bestämde att vi skulle ses till kvällen istället. Jag promenerade till S för att åka till stranden. Fällde någon liten tår och insåg på vägen att jag vill ju faktiskt inte ha det så här. Jag vill ju ha någon som skickar söta SMS utan att känna sig tvungen, någon om inkluderar mig i hans famlij och vågar sätta emot mig. Två konflikträdda är kanske inte det bästa i ett förhållande.

Under dagen snubblade lite av varje fram ur mig och jag var ganska lugn i sinnet och såg på något konstigt sätt fram emot att ses. Till kvällen vandrade jag upp på höga berget med mat o vin och vi satte oss för att äta och jag introducerade "våga fråga". Hela kvällen satt vi och pratade om allt möjligt som kan ha påverkat oss till den vi är idag. Sen formulerade vi det, att vi gör slut.

På något sätt hoppas och tror jag att vi kan komma varandra närmare nu, när det inte blir så "konstigt" mellan oss för att vi är ihop. Jag vill absolut inte förlora honom ur mitt liv, det är han för bra för. Och vi har så mycket bra saker ihop som nog passar bättre när man är vänner. Och jag kommer troligtvis våga fråga honom mer om honom och lära känna honom mer. Men ihop ska vi inte vara.

Allt som jag skrivit nedan har jag känt, men eftersom jag är så klar med varför vi inte ska vara ihop så känns det bättre än vad det kanske borde göra. Nu gäller det bara att komma på ett bra sätt som vi kan vara vänner på. Kan kanske vara klurigt i början innan vi hittat rätt väg, men jag litar på att det faller sig.

Har försökt fylla dagarna med strand och bad och sysselsättning. Det har gått utmärkt :) Igår var jag på fotboll. Hon som inte kan något om sport, men som ändå klämmer kommentarer om dåligt spel och fattar de inte att... Stolt man blir över sig själv ibland. Tyskarna vann efter en utklassning mot det engelska laget, som mest verkade vilja hänga med varandra istället för att jobba försvarsspel.

Och tyskarna var artiga och tackade för den här tiden.



Idag blir det stranden för hela slanten och det är helt ok att vara så här mycket ledig. Till och med fantastiskt. Och snart kommmer Lotta och Daniel, efter det Båstad Business Week, efter det Frida, efter det tjejgänget, efter det.....

Och bowling. Du kommer inte undan. För jag ska VINNA!

Mormors mariannekagor

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap

Rör ihop med elvispens degkrokar, eller grotta med fingrarna om elvispen lyser med sin frånvaro

2 msk kakao
2 dl vetemjöl (lite drygt)
½ tsk bikarbonat
1 tsk vanlijsocker

Blanda de torra varorna och rör sedan ner i smörblandningen.

Hacka 10-15 mariannekolor och blanda med kakdegen.

Smörj en plåt (eller använd bakplåtspapper)
Dela degen i 2 bitar, rulla till avlånga rullar och platta ut dessa på plåten och räffla dem med en gaffel.

Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna lätt och skär i bitar. Låt kakorna svalna.

Redo att ätas!

             

nice..

..är det att ha spenderat kvällen i goda vänners lag på picnic på den viskande ängen hemma i Hbg:t. Det var länge sen jag såg några av deltagarna, så det var mycket roligt att återse dem.

Tidigare idag var det dax för ett möte med min mentor. Känns alltid väldigt befriande och energiladdat efter våra möten. Att dagens möte dessutom utspelade sig på en klipphäll intill vattnet i strålande solsken gjorde ju inte det hela värre direkt. Är väldigt glad att J korsat min väg och han har lärt mig oerhört mycket, breddat mitt tankesätt och fått mig att inse saker om mig själv som är så där självklara. Men som man inte ser själv... Dagens ämne var kommande jobb samt att lära sig slappna av i den situation man är i. Något jag behöver öva på.. Men tror att jag kan bli lite duktigare på det om jag kan få fram ett besked imrn om ett framtida jobb. Bara så att jag vet att det snart kommer in lite pengar på kontot. Hehe, det kostar ju som sagt att vara ledig.

Efter mötet begav jag mig till väla för att hämta min cykel som skulle komma med transport. Men den hade de glömt. MORR! Så nu får jag ringa och bråka imorgon så jag kan få den snarast. Är rätt handikappad när jag måste gå överallt. Det är inte långa sträckor det rör sig om, men attans vad tid det tar att ta sig överallt.

Var beredda, snart kommer det ett härligt recept på yummiga kagor som jag starkt rekommenderar!

Jag säger som mors lilla olle..

.. med solsken i blick.

Helgen har varit så fin och bra! Bror med sambo är fantastiska värdar och Lill-Snorre har varit ett exemplariskt A-barn.

Kom till Oslo i fredags och firade det sista av midsommarafton med storebrors familj och mellansyster. Dagen efter var det pappas födelsedag och familjen samlades för tårta och kaffe. Pappsen fick sig en fin samlings-CD med låtar vi barn förknippade med honom. Skivan blev riktigt bra och vi poppade och sjöng med :)

På söndagen var det så dags för dop, presenten såg ut så här:



och innehöll en liten blå mini-kånken och en matchande termos som förhoppningsvis ska följa med på många turer. Bland det bästa med att ge bort saker är ju att kunna slå in det fint i påsar/papper och snören som är fantastiska. I like!
Dopet var fint och det var roligt att träffa MK:s famlj och släkt. Mottagningen efter dopet bjöd på mat, fotografering och vackra tal. Det är fantastiskt att ha så fina människor i sin närhet!

Måndagen spenderades i Drammen och jag fick mig lite fina räkor till lunch på ett supernice ställe med en härlig uteservering. Till kvällen blev det sedan grill med Bror & MK:s vänner, vilka bjöd på klingande härliga dialekter av norsk.

Sååå tisdagen bjöd på hemresa, men innan hann jag med en fika med Jocke som visade upp sin fina takterass och bjöd på kokosbullar. Yummy.

Återkommer lite senare med vad dagen och morgondagen bjuder på. Har 1000 idéer i huvudet och förhoppningsvis kan jag få lite vägledning imrn med det. Men mer om det sen, nu ska jag kasta mig ut i solen för GLASS med BH.

Sa jag det? Just det, Solsken i Blick!


Oslohændelser..

..har nu spenderat ett dygn i brors hus utanfør Oslo, och har blivit mycket væl omhændertagen.

Idag har vi firat pappas førdelsedag, då han fyller hela 65 år idag. Tårta har tryckts och paket øppnats. Eftersom jag fyllt år før en tid sedan fick jag lite fina saker av familjen min. Tack snælla, det var fina presenter!

Har æven bytt lite tankar om mitt nya bakprojekt - bilder kommer snart. Nær jag har fått igång min dator eller helt enkelt hunnit ta mig hem kommer æven mina goda mariannekakor publiceras. Yummy sæger jag bara.

Nu ær det førberedelser infør morgondagens dop av Lill-Snorre, dær jag fått uppgiften att vara kaffeansvarig. Frågna ær om jag kan sova i natt eller om jag kommer ladda infør min stora uppgift. ;) Tror det ska reda sig.

O Lotta, jag saknar dig såå mycket. Men om 2 veckor ær det vi som gør skåne!

bussresenär..

..javisst!

Glad midsommar! Hoppas ni har en härlig dag i solen med trevligt sällskap omkring er. Gör en kort uppdatering från bussen. Väldigt praktiskt måste jag säga.. Lyxsäten och fri surf. DET gillar vi.

Självklart fick jag springa till bussen. Har någon förhoppning om att jag någon gång ska kunna gå i lugn takt till buss/tåg för att sedan avslappnad kunna slå mig ner på min plats. Jag är fast besluten om att någon gång ska detta lyckas. Men idag var det inte alla fall. Svettig som en marathonlöpare som precis kommit i mål kom jag till knutpunkten, fullpackad med stuffs och presenter. Ska bli intressant när jag kommer till Oslo och ska ta tåget. Hehe, jag får ringa Jocke så får han komma o hjälpa mig bära. :)

Har fortsatt spåna idéer sen fikan i onsdags, tänkte jag skulle testa några av dem på familjen i helgen för att få lite uppslag till utveckling av dem.

Hej hopp så länge!

my god..



...vad jag är lycklig. Helt bubblig och glad. Har precis pratat med den bästa som befinner sig på landet, och insåg att jag är så där galet tokkär. Lite så där så man blir lipig nästan. En vecka till vi ses igen, men en väldigt rolig vecka eftersom jag drar till Oslo på midsommar. Längtar stort och mycket till familjen.

Pappa fyller stort och lill-snorre ska döpas. Presenter är fixade och idag börjar anonyma bullmamman med slutspurten inför att göda sin familj. Till kvällen blir det middag med BH, ska bli roligt att prata lite skit igen, det var längesen.

Tidigare idag var det fika i solen tillsammans med en presumtiv affärspartner(?) Vi spånade lite och kom på massa roliga idéer vi skulle vilja testa. Hon är en av dem som jag har runt mig som jag skulle kunna tänka mig att ha business med. Vill inte förstöra vänskaper med pengar, men är det en vänskap som klarar det tror jag att det kan bli extra bra! Så vad sägs, stuffa runt i Afrika så kör vi sen ;)




en perfekt morgon..

  


...eftersom jag fick hänga med Olja! Det var längesen, och vi hann göra en kort recap över vad som hänt sen sist, men bestämde även att jag ska ta mig upp till Götet SNART så vi kan ta igen det vi missat.

Idag blir det en kort tur till Båstad, ska bli spännande! Även ett möte med Karst för lite genomgång av bokföring. Skönt att jag fick gjort det mesta förra veckan, bara lite sortering kvar nu.

Ikväll är det första matchen där Helsingborg står som värd i UEFA U21. Åker dit direkt efter Båstad, ska bli superspännande och vara med ikväll. Yeah! Nu kör vi!


volontär it is..

..efter ett par dagars flängande mellan vanligt jobb och volontärsjobb har jag landat framför datorn igen. Det har varit spännande att testa på lite arbete som faktiskt gör en ordentligt trött. Häromdagen fick jag ju såga, igår var det att montera insynsskydd och idag lite plock och montera skyltar. Arbetsuppgifter som jag trorligtvis inte hade hurrat över ifall det var mitt "riktiga" jobb, men att göra det någon gång ibland är riktigt nice. Dessutom sover jag som en klubbad säl om nätterna.

Annars bjöd helgen på lite fest och sopa-mattan-med-de-andra-vinst i Buzz. Klockan var halv sex på morgonen och lite smålullig. Yeah!
När jag kom hem i lördags natt efter jobb hittar jag en stooor guldspegel (som inte var min)  och D sovandes djupt. Förklaringen kom på morgonen och löd som att D tillsammans med vännerna ville skoja med festinnehavaren och hade helt enkelt lånat med sig spegeln. Från början hade de tänkt släpa den 5 kvarter bort, men insåg att den var tung som satan och tyckte att mitt place var bättre som bara låg runt hörnet.
Hade gärna behållit den, men  ägaren ville tyvärr ha tillbaka den. Attans!

Imorgon är det infomöte i Båstad om nästa volontärsevent som är Båstad Business Week. Ska bli spännande att få reda på lite mer om vad det kommer att innebära.

Nu blir det lite kvällsmål och man kanske skulle baka lite... hm... återkommer om det :)

orolig själ..

..blev jag nu. Berättade något för en vän, något som jag helst hade velat slippa att veta om. Men hade jag varit i dennes situation så hade jag varit vansinnig om jag inte fått reda på hur det låg till - egentligen.

Ska iväg och jobba om ett par timmar, men hade nog behövt mig en springtur för att reda ut det här.. typiskt att det ska hällregna! Min bästa får gärna komma hem snart. Behöver honom till att reda ut lite vett i mina spretiga tankar just nu..

Ska se till att fixa lite kvällsmat nu, så jag står mig hela natten lång som entrékassörska. Hehe, vi välkomnar alla studenter en dag som denna. Det kommer bli underbart! ;)

Morgonstund..




..har plötsligt blivit en helig stund. Tack vare min nya fina kaffebryggare. Och tack  för julklappen Storebror & MK! ;) Det absolut bästa med bryggaren är att den har timer, vilket betyder att jag kan vakna till sörplandet och doften av nybryggt kaffe... mmm...

Vaknade för övrigt till regn och rusk. Tanken med den här fredagen var att uträtta ärenden och ta en promenad. Jag passar och skjuter ärendena på framtiden, bara jag slipper gå längre än till affären är jag helnöjd.

Gårdagens volontärande innebär sågning av träplank, något som jag inte gjort sedan träslöjden i åttan, fixa stora plastdukar och en erfarenhet rikare angående hur sabla kall man blir efter 4 timmar utomhus i regn. Men det var det värt, för jag lärde mig såga - igen.

Nu blir det en kaffetår till och bokföring hela förmiddagen. Goooooootttt.

I en av dagens alla idéer..



...ryms det många sådana här. Frågan är hur och om jag ska förverkliga idén och tillika drömmen. De flesta som ska ge råd, och som säkerligen har lite erfarenhet mer än fröken själv, säger att det är nu jag ska resa, uppleva en oviss tid, njuta av att vara fri. Men jag vill ju ha allt. Går inte det?

Ska fnula mer på det här. Men nu ska jag göra mig iordning för lite volontärsarbete, för en sport som jag dessutom är ganska okunnig om. I regnet. Sommaren ska dock tillägnas att lära mig nya saker, samt sånt som jag inte är så vidare värst bra på. Idag har jag lärt mig hur en lägenhet ska pimpas inför en visning. Tack Sofie!

Så var det dags igen...

... att börja blogga!

För ett år sedan gav jag upp bloggandet. Kanske för att jag tappade inspirationen eller för att jag var alldeles för fast i att läsa andras..

Men nu blir det ändring.

Här kommer det att bjudas på mina idéer, planer för framtiden, och en och annan sneek-peek från min vardag.

Så välkomna att kliva in i min värld. typ.

RSS 2.0