decembers indier.

Jag har ju glömt att berätta decembers-, årets-, ja kanske århundradets indier.
För ett par veckor sedan satt jag på kontoret och jobbade. Bredvid mig sitter, vi kan kalla honom R, en indier och jobbar. R har precis ätit dagens kebab och är nog rätt nöjd. Sen hör jag det. prrrrffffhhht. (aka prutt) Nää tänker jag. Han kan inte ha gjort vad jag tror han gjort. Så jag sneglar bort för att se om han ser skamsen ut. Det gör han inte. Utan lyfter liksom på ena skinkan och gör därefter 3 sekunders prutten.
Mållös tittar jag ner i mitt tangentbord och jobbar vidare. Jag har fortfarande inte kommit på vad jag skulle säga i en liknande situation om det händer igen. "Excuse me, in Sweden we don't fart among our co-workers"??
Älskar kulturkrockar.

packångest

Egentligen borde jag inte blogga bort en stund, utan ta tag i min packning. Allt ligger i en enda röra över hela golvet hemma i flickrummet och jag lyfter mest runt allting från en hög till en annan.
Julen har varit lugn och skön, precis så som den ska vara. Många fina paket, fina familjen, och många fina vänner här hemma som jag har hunnit träffa.
Veckans utdrag ser ut ungefär så här;
Allt från den traditionsenliga julaftonspromenaden, till den nya traditionen med lilla julafton tillsammans med girlsen, juldagsfest hos Fr, snöanglar, skridskoåkning med kidsen, och en resa till ett mycket vintrigt och vackert Dalarna. Tack alla här hemma för den här julen!
Imorgon bär det av hem för nyårs-firande, ska bli gott att komma hem till skånet och min bästa. Längtar efter dig!

jag har det bra här bak i bussen.

förutom att jag är så hungrig. sååå hungrig.
fröken cederberg är van att äta var 3 timme. minst. nu har det gått 8 timmar.. jag slängde i mig en kaka när jag snabbt bytte buss i götet men den är processad sedan länge. om en och en halv timma når jag örebro. mamma och pappa väntar, och med lite tur har de en burgare i handen. Ska bli gott att se dem alla tre.
Under tiden äter jag lite på min halsduk. Modeller håller sig skinny med pappersservetter och jag håller humöret uppe med ylle. Fint det.

snart jul

att det alltid blir så stressigt när det är dags för jul och hemresa. Varje gång! Den här julen tyckte jag ändå att jag hade lite koll. Men inte då.

Så nu sitter jag här. Lycklig. Men stissig. Har många fina saker att vara glad över och därför ska jag inte låta stressen ta över mig. I torsdags firades lill-julafton och fick ett paket av tomten som jag blev helt överraskad, och störtlyckig över. En superfin clutch i läder som är i perfekt storlek för en kväll/natt på stan och som inte är i storlek som ett frimärke, utan mer rejäl och helt i min smak. Tack sockret!

Idag ska det ätas jullunch med st innan vi båda drar åt var sitt håll för jul. Därefter blir det jobb för att fira att det är lördag. Eller rättare sagt, för att kunna åka hem för jul behöver jag jobba undan lite. Attack!


neeej!

jag insåg vad jag inte hunnit göra idag.
Äta skumtomtar! Men lugn mina vänner. Har ett par påsar hemma, så fixar det när jag är hemma igen :)

vad gör jag på dagarna?

när jag kommer hem från jobbet sent och sätter mig i soffan börjar tankarna snurra.
Vad har jag egentligen gjort idag?
Dagen bara försvann och det jag egentligen minns bäst är att jag druckit kaffe och käkat skumtomtar.
Så för att bevisa för mig själv så gör jag en lista på vad jag gjort idag;
*Käkat frukost med sockret.
*Fixat tryck till julkort för ett projekt, skrivit adresser o frankerat dem
*Pratat med A-kassan. 2 gånger. Pengar till påsk verkar det som. Eller midsommar.
*Lärt mig mer om skatt.
*Blivit antagen till beskattningsrätt 1. och tackat ja.
*Ätit lunch med kollegorna.
*Betalat räkningar
*Rett ut 2 fakturafrågefall.
*Druckit kaffe (där kom det)
*Förberett inför en 1-minuts presentation imorgon om vad mitt företag ska göra .
*Provat ut en outfit på stadsteatern för en fest jag ska jobba på i januari. Grym 60-tals klänning.
*Fixat 2 julklappar
*Råkade införskaffa en kofta på rea.
*Julklappsoutfit köpt. (papper o snöre)
*Ätit kvällsmat. Samt lussebulle.
*Tillbaka på SHIP, gjort schema för vad som ska göras innan jag kan ta julledigt. Sammanfattning: En hel del.
*Och lite annat smått och gott. O än ska jag inte hem på en timma.
Ja, som vi ser är det här ett lyckat koncept. Tydligen får jag lite gjort om dagarna alla fall.

nytt på modehimlen

Cederberg är det nya svarta

arg arg arg

är jag.
Önskar att jag vore så där cool att jag kunde ringa och skälla, hålla rösten klar och tydlig. Men när jag blir arg så bölar jag. Och det var vad som hände idag på jobb.  Och det är ingen toppen-egenskap när man sitter på kontorshotell. Dvs jag fick hänga på toaletten en stund för att tårarna brände under ögonlocken och tillslut svämmade över.
Vad är då anledningen till att jag kokar så här en tisdag. jo..
För drygt ett år sen köpte jag en fond som min bank hade som största försäljningsrajd just då. (Köpte iofs lite av varje men den här var den stora: "Den kan inte gå fel") Sen kom finanskrisen och den sjööönk. Och det är sånt man får ta när man placerar pengar i fonder o aktier. Nu behövde jag dock plocka ut lite pengar, och då tänkte jag att jag tar den fond som gått sämst, inte återhämtat sig något och jag slipper betala reavinst på. Dvs Accces Hedge-skiten.
Min bästa F skulle hjälpa mig med detta eftersom internetbanken strulade. Efter en stund ringer hon o berättar att hon upptäckt att jag bara kan avyttra den FYRA gånger om året. Det vill säga kvartalsvis. Så det är inte bara det att jag behöver få loss lite pengar som jag nu kan fetglömma, jag kan dessutom vara tvungen att vara med i ytterligare kursfall! Pengarna ser jag först i mars. Hade jag svårt för min bankman innan efter en annan fadäs så ligger han inte bra till nu.
Tur att jag har F som reder ut mina problem, tack, utan dig hade jag skickat en påse bajs till banken.

smärta..

..har precis tittat på ett avsnitt av "mamma till en mördare". Sista delen och serien har verkligen lämnat avtryck hos mig. Kan inte sluta förundras över att tillfälligheter tillsammans med samhällets brist på insatser gör barn till mördare. Killen som var med i dagens program var 19 år när han dödade en kille utanför Mc D efter ett gräl i snabbmatskön. Familjen var trasig och dysfunktionell från början och killen strulade rätt mycket. Men det som hände dem och den dödade killens familj är sådant som inte får hända. Plötsligt vill jag bara samla ihop mina näras kids för att bara hålla om dem en stund. Bara för att tala om att de är så vansinnigt älskade och att jag reser runt jorden om det behövs för deras skull. Jag får nog ringa imrn och tala om det för dem. Så de inte tvivlar.
För det ska ingen behöva göra.

gottis-helg

Sitter med en kopp chai, och till det så tuggas det ivrigt på en lussebulle. Igår blev det lussebulls-bak med D. Vi knådade och bakade ut. Skjuts in i ugnen och efter några minuter insåg vi att alla bullarna på plåten hade gräddat ihop. Men det gjorde ingenting, de var fina, goda och la sig som ett bulltäcke i magen. Yumm..

Har haft en fin helg med kel, mat, vin och sömn. Hann med att jobba några timmar oxå, så jag tackar o bockar för en produktiv vecka med inslag av vila och kärlek. Helt enligt "leva rätt -mallen" ;)

Lill-smurfen

och faster gossar.
Fantastiskt att näsor kan vara så intressanta. Jag känner mig lite som snubben i Karl Bertil Johnssons julsaga (ni vet han som låter sina barn trä servettringar på hans långa näsa som jullek)
Här jämför vi vem som kan skratta mest. Jag har mött min överman kan jag säga!
Faster längtar efter sin skatt!

jag jobbar på

med mina inlägg.
Ska strax iväg och äta lite lunch med Anna som jag inte träffat på länge. Hon fick sig en liten knodd och var därför bort från skolan i ett år. Men nu hänger vi ju i samma hus, så då får man passa på :)
Blev ett riktigt långpass igår på jobb men det är så  fantastiskt skönt när man får undanjobbat massa stuffs. Förhoppningsvis blir det en lika produktiv dag idag.
Har partat med A-kassan, som enligt mig är vansinnigt s*itnödiga och behöver lättas upp lite, och arbetsförmedlingen idag. Har klarat ut lite svårigheter och förhoppningsvis gör det att jag är ett steg närmare starten av företaget.
Nervöst.

å herregud

vad tiden går!
jag har ju hunnit vara i Norge, hänga med lill-smurfen, haft magsjuka, jobbat goodiebag, jobbat med det egna, firat advent, handlat några julklappar, och pussats lite.
Igår tog jag mig till malmö för en titt på "luftslottet som sprängdes" tillsammans med D. Jag är ju ett fan av millenium, men har ännu inte lyckats se "flickan som lekte med elden". Istället har jag läst boken två gånger.  Lisbeth Salander är en sådan komplex person så man blir helt galen, men ändå kan jag inte låta bli att älska henne. Jag vill oxå vara sådär smart och klipsk på datorer. O kunna fightas. Även fast jag kanske inte är speciellt våldsam av mig så tror jag att det är en merit att kunna försvara sig, om inte annat för att det betyder att man är i hyffsat bra form.
Det har slagit mig ganska många gånger att jag är rätt lätt att ge sig på. Jag är 2 äpplen hög, väger ungefär som några läskbackar och är närsynt som en mullvad. Och jag tror att i närstrid är det nog inte en fördel att ha glasögon. Så det jag får förlita mig på är att jag har en gäll stämma när jag skriker, ofta har nycklarna i handen, mobilen i fickan och ser mig över axeln ett par gånger innan jag kliver in i porten om natten. Sen är det helt sjukt att jag har behövt reflektera över dessa saker. Men det är en annan diskussion.
Efter bion igår blev det lite Mc D innan vi tog oss tillbaka till Helsingborg. Menyn vi valde var inte blygsam, och när vi vaknade i morse var vi fortfarande ruskigt mätta. Och nästan lite bakfulla. Att bli bakis av mat är ingen lek och dagens lärdom är att inte äta burgare, strille, glass o ost strax innan läggdags. Lisbeth Salander skulle aldrig ha ätit så mycket mat.

RSS 2.0