B-day dinna coming up!

Grattis finaste på din födelsedag!

Filmvalet var självklart ;)




söndagsmys

veckorna rullar i ett evigt tempo, känns som att det är det enda jag skriver om här.

Har kommit igång med träningen, vilket är fantastiskt skönt. Kära fröken Byrlind drog iväg mig på långrunda, jag var lite långsam, men benen kändes ändå ganska lätta. Vi kutade på, och efter en stund kom de.. djävulsskavsåren. Ajajaj säger jag bara. Så imorgon är det jag som köper funktionssockar och jobbar med tejp på kommande löprundor.

Igår firade vi Nettans möhippa, dagen var kalajs och avlutades med många glas vin och massor av skaldjur, buffén var inte blygsam och rejjorna var en dröm. Precis som dem som jag o bästa satte i oss i fredags. Fredagsaiolin vann över lördagsaoilin och vitlökdimman hänger fortfarande tung över fröken Cederberg.

I torsdags var jag och skaffade mig ett nytt pass. Eh. Ja. Jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt. Förutom att jag ser ut att vara grovt kriminell och har en skrivstil som en femåring. Har jag tur släpper gränskontrollen igenom mig till Spanien.

För att återknyta till rubriken så åkte Puff och jag till Linnéa trädgården idag och satte i oss varsin sådan här;



Den 8 maj ska vi dessutom besöka det igen, då det är loppmarknad och dags för den årliga rensingen här hemma. Alltid lika skönt att kunna rensa i röran, utan att behöva slänga saker som är fullt funktionsdugliga men som man tröttnat på.

Nu är det dags att återgå till söndagsfilmen.

vår.

den är verkligen här nu.

Idag och igår var det milt och härligt. Dimman ligger fortfarande som en sörja, men temperaturen.. den är ljuvlig! Känns helt fantastiskt att kunna gå med öppen kappa och inga handskar på när jag går till jobbet. Man känner sig helt enkelt väldigt fri. Hoppas på att kunna njuta av det hela helgen..

Veckan har snurrat på. Starta-eget bidraget är igång. A-kassan har tagit sitt beslut. Företagsförsäkringen är fixad. Så fantastiskt underbart skönt. Men har ett par projekt till för att kunna släppa myndigheterna helt. Skickade igår in ett 40-sidigt dokument till SRF som ska besluta om min auktorisering, fina fiskar det. Och nästa vecka ska CSN få sin beskärda del av lönespecar sedan 2008. Älska byråkrati.

Nu ska jag bada i lite kaffe så dagen kan börja. Hupp!

idag är det dags för nästa födelsedagsbarn

.. äldsta syster fyller nämligen år idag.

Har skickat henne ett fint kort som hon förhoppningsvis kommer att gilla.

Tänkte lägga upp en fin bild på syster och mig, vilket blev svårt eftersom jag inte ens har ett foto där vi befinner oss på samma bild utan en hel hop familjemedlemmar. Då tänkte jag att jag lägger upp en bild med bara syster på. Det blev oxå svårt eftersom de bilder jag fann bar hon antingen min gamla cykelhjälm från -87, eller fipplandes med sin mobil så man ändå inte ser att det är hon, eller på långdistans så det inte heller här syns att det är hon. Det blev IG på den uppgiften.

Så jag lägger upp en länk för att ära henne istället. Jag tror hon kommer att gilla den starkt :)

Grattis fina storasyster, du är en pärla, har en underbar humor och är en jäkel på att koka marmelad. (och skotta)

Hugs!

sur som citron.

skulle ju på konsert ikväll och sjunga med i vampyrlåten. men icke. här ligger jag i eftgerdyningarna av en migrän-huvudvärk där jag trodde hörselgångarna var på väg ut genom öronen. så jag är rätt sur.



jag ville ju konserta.. :(

syster har lagt upp ett album

från lill-smurfens födelsedagskalas. Många fina bilder på kusiner och födelsedagsbarnet. Sen dök den här bilden upp som en riktig joker;



söndagslunch à la familjen Karlsson. Fantastiskt festligt :)


fredag eftermiddag

klockan är 16.11 och jag har starka  planer på att bege mig hem från kontoret inom halvtimman. Och är så j*vla nöjd. Och trött.¨

Den här veckan har gått i ett rasande tempo, jag har fått mitt företagsnamn godkänt; Cederberg Consulting, hemsidan är under produktion, företagsloggan likaså. Jag har "fått" en-fyra nya kunder, förlorat en kund, skickar in de sista papperen till a-kassan idag, har företagsförsäkring på gång så starta eget bidraget kan börja rulla, fått underbar hjälp av alla superkunniga i min närhet för att fixa uppdragsavtal och för att förstå de såriga reglerna gällande dessa, pepp och varit på en helt fab middag med D och hans vänner. Och det jag nämnt är högst en fjärde del av allt jag faktiskt hunnit med.

Jag är vansinnigt glad att jag gör den här resan och att jag har så fantastiska människor runt mig. När ni märker att mitt humör börjar tryta, att jag börjar se glåmig ut och glömmer bort vad som är viktigt i livet påminn mig då gärna om att jag lyckades genomföra hela det här paketet. Och att jag tror på mig, på min idé och och det tack vare dem som huserar runt mig och som finns där i vått och torrt. Härom dagen fick jag så fina ord av D, och de värmer så härligt i bröstet. Tack fina.

Så mitt i tröttheten är jag alldeles vimmelkantig av lycka. Detta firar jag med att lyssna på



Lite "blipp-blopp-musik" som pappa skulle kalla det. Och det är precis vad det är. So this is for u daddy!

godbiten

..idag är det dags för nästa födelsedags barn.

Den här lilla godbiten fyller ett år! Grattis älskade lill-smurfen!

Hela familjen (i princip) är i grannlandet för att fira. Känns tråkigt att inte kunna vara med i år, men hoppas på att vara med nästa år istället. Hoppas du haft en fin dag och fått mååånga fina paket.




motgång föder framgång



sitter jag och intalar mig idag.

Efter det 7005:e brevet från a-kassan så är jag på väg mot en lösning. När jag pratade med min handläggare idag så brast det och jag matade på med vad jag tyckte hade fungerat dåligt i vår kontakt och vad de skulle kunna göra åt det, för att jag ska göra rätt från början och inte behöver ringa och sura till dem var och varannan vecka. Samt att de skulle få en mindre mupp i telefonkön och lite mindre arbetsbelasting. Och hon höll faktiskt med. Det var skönt.

Efter vårt samtal satt jag och funderade på vad det är som driver mig just nu. Hur kommer det sig att jag orkar mala, stöta och blöta, sura för att sedan borsta av mig och gå vidare? Svaret var givet.

För att jag vill verkligen driva eget.

Jag vill bevisa för mig själv och a-kassan att jag aldrig mer ska behöva deras hjälp. Och att jag ska försöka att ge andra lite tips på hur de undviker att hamna i en sådan beroendepostion till a-kassan som jag faktiskt varit i. Hade jag inte haft besparingar, föräldrar och närstående runt om kring mig som kunnat hjälpa mig när det krisat hade jag varit rökt. Körd. Kaputt. Eller så hade jag suttit på ett jobb som jag absolut inte trivts med. Bara för att kunna betala hyran.

Just nu sitter jag med väldigt få kronor på transaktionskontot. Om ett halvår ska det vara betydligt större. Och om ett år ska jag sitta med minst en ny affärsidé förverkligad och flera på lager, och ha pengar på kontot så jag kan göra något av dem pronto. Oh what a joy!

O tack till D som står ut med mitt disträa jag och har tålamod med mig när "jag ska bara.."


Grattis!

idag fyller min mamma år!

Hon är väldigt speciell min mamma. Precis som de flesta andra tycker att deras mammor är.

När jag växte upp så var hon den som alltid bakade bröd, bullar och kakor. Hon lagade mat, städade och fixade. Tog hand om fyra barn (väldigt välartade om jag får säga det själv) som hade dagarna fyllda av aktiviteter och intressen som exempelvis gympa, skidåkning, stickning, motorcyklar och tävlingscykling. Plus att vi gick i skolan och behövde hjälp med läxläsning och packa gympapåsar och fixa matsäck till utflykten som stod på schemat. Där någonstans klämde hon in sitt stora intresse; sömnad.

För mig är det en gåta hur hon fick allt att gå ihop.

Den dag jag skaffar ett större hem, bil och en familjetillvaro tänkte jag att vi skulle kunna ta en kurs mamma. Du är kursledare och inspiratör, så är jag den kunskapshungrande eleven. För jag kommer att fråga dig mycket, bara så du vet.

Jag har många fina minnen med dig, och varje gång du säger att du är stolt över mig smälter jag som en liten piggelin i solen. Min favoritbild av oss är tagen av morfar en sommardag när kungen och drottningen var på besök i lilla Arboga för att fira minnesdagen av att Sveriges första riksdag var i just Arboga. (För övrig den gången kungen gör det klassiska uttalandet "Kära Örebroare" till en stolt skara Arbogabor.)
Du skjutsar mig i min solgula sulky och ingen av oss tittar i kameran, men det är en sån fin känsla över bilden. Du och jag på väg någonstans, tillsammans. 

Vi pratar inte jätteofta, men när vi gör det är det kvalitetsprat. Och samma sak när vi ses, det blir så mycket viktigare att umgås, så tjafs får liksom inte lika stort utrymme som om vi skulle ses jämt.

Älskar dig lilla mamma! Och hoppas du får en fin dag därhemma med de andra i familjen!




älska måndagar.

Jag vill slå ett litet slag för hur bra måndagar kan vara; här är vad som har gjort min måndag toppen än så länge.

hunnit äta frukost med bästa.

haft möte med en webbdesiger som ska fixa min hemsida.

pratat med en väldigt trevlig kvinna på skatteverket, som gav mig uppskov på en komplettering.

läst min skattekurs-uppgift vilken inte verkar så svår som jag föreställt mig. Ska jag nog kunna fixa till på torsdag.

har kommit på lite nya idéer för hur jag skulle kunna utveckla min verksamhet.

fått en ny kund.

har öppnat hostelet igen, olja kommer på besök!

och klockan är bara 1300. Jag gillar det!


RSS 2.0