Mormors mariannekagor
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
Rör ihop med elvispens degkrokar, eller grotta med fingrarna om elvispen lyser med sin frånvaro
2 msk kakao
2 dl vetemjöl (lite drygt)
½ tsk bikarbonat
1 tsk vanlijsocker
Blanda de torra varorna och rör sedan ner i smörblandningen.
Hacka 10-15 mariannekolor och blanda med kakdegen.
Smörj en plåt (eller använd bakplåtspapper)
Dela degen i 2 bitar, rulla till avlånga rullar och platta ut dessa på plåten och räffla dem med en gaffel.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna lätt och skär i bitar. Låt kakorna svalna.
Redo att ätas!

1 dl socker
2 msk ljus sirap
Rör ihop med elvispens degkrokar, eller grotta med fingrarna om elvispen lyser med sin frånvaro
2 msk kakao
2 dl vetemjöl (lite drygt)
½ tsk bikarbonat
1 tsk vanlijsocker
Blanda de torra varorna och rör sedan ner i smörblandningen.
Hacka 10-15 mariannekolor och blanda med kakdegen.
Smörj en plåt (eller använd bakplåtspapper)
Dela degen i 2 bitar, rulla till avlånga rullar och platta ut dessa på plåten och räffla dem med en gaffel.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna lätt och skär i bitar. Låt kakorna svalna.
Redo att ätas!


Kommentarer
Postat av: Lotta
Bakar du? I den här värmen?! Tur att vi kommer ner och kan ta med dig ut i friska luften ;) Puss
Trackback